KENNEL COUNT ON ME


Kennel Count On Me har eksisteret i mere end 40 år, og i alle årene har
den engelske cocker spaniel været i centrum.



Vi bor på landet midt på Sjælland, lidt syd for Roskilde og har 10 tdr. land, som er et cocker spaniel "Eldorado" med skov, krat, græsarealer og vandhuller.

Vi har prioriteret opdræt af såvel fysisk som psykisk sunde hunde, der samarbejdsvilligt deltager i aktiviteter med deres "hundemennesker", hvad enten det drejer sig om agility, jagt/apportering, dressur/lydighed eller "bare" alle de aktiviteter, der er kræves af en familiehund (og det er jo egentlig ikke så lidt!). Hvis de så ovenikøbet er smukke, er vi godt tilfredse.

På væggen i trimmerummet hænger der mere end 30 diplomer af danske udstillingschampionater, 2 internationale championater, cert-diplomer fra flere lande og vi har gennem årene opnået adskillige ærespræmier for opdræt.

Vores avlshunde er blevet øjenlyst jævnligt og vi fortsatte med at øjenlyse, også efter at hundene var taget ud af avlen på grund af alder, for nogle arvelige øjensygdomme viser sig først, når hundene er mere end 7-8 år gamle.



Gennem årene har vi jævnligt hentet avlshunde hjem fra England, Skotland, Holland og Italien.

Fx har vi i 1997 hentet Kalli hjem fra Italien og han boede hos vores venner John og Gitte. Kalli var fra kennel Re Di Danari, men de fleste hunde i hans stamtavle er opdrættet af kennel delle Grandes Murailles, som vi har haft et mangeårigt samarbejde med.

Kalli

Kalli 4½ år gammel Kalli Kalli 9 år gammel

Franca Simondetti som ejede denne kennel lever desværre ikke mere, så vi kan ikke få flere hunde derfra, men vi nåede også at få en rød/hvid tæve (Bimba) og en sort tæve (Ghiro) hjem, og lånte kortvarigt en anden hanhund Lewis, så vi har heldigvis stadig kontakt med enkelte hunde fra dette værdifulde avlsmateriale.
Kalli har en meget korrekt pels med den rigtige pelsstruktur, der gør at han er meget let at børste igennem, selv om han har været igennem skov og krat.
Læs også om Kalli nedenfor.

I efteråret 2000 hentede vi Blenkarn Bobby Dazzler fra England, en blue roan avlshan, som også er blevet far til mange gode hvalpe.

Blenkarn Bobby Dazzler
Blenkarn Bobby Dazzler, avlshan fra England



Gennem årene har vi hentet mange andre gode hunde fra Barbara Hodgetts, kennel Blenkarn, som har opdrættet Bobby, heraf flere, der er blevet danske udstillingschampions: Blenkarn Butterprint, Dolly Posh, Black Magic, Sun Flower og Belvidera.
Mange Blenkarnhunde har også givet danske champions eller cert. vindere.
Vi har desværre ikke kunnet udstille Bobby i Danmark, da han var halekuperet i England, og derfor ikke har måttet deltage i offentlige arrangementer her i landet!


Bobby's og Kalli's stamtavler



Om cocker spanielens temperament.

Ofte siger folk til os:
- Hvor er cocker spaniels dog søde og sjove
- de har måske mødt en af vores hunde og synes godt om den!
Men den udtalelse er lige så generaliserende som:
- Rødhårede mennesker er hidsige eller - Finner har let til kniven osv.

Cocker spaniels er lige så forskellige som mennesker, og der skal et bevidst og målrettet avlsarbejde til for at cocker spaniels lever op til "ønskeprofilen" for cocker spaniels ifølge racestandarden:

- en blid, livlig, glad, kærlig, udholdende, nysgerrig og opmærksom, samarbejdsvillig jagthund.

Kun få af vores hvalpekøbere efterspørger den jagtlige side af vores cockere, men vi forsøger at forklare, at det netop er de oprindelige jagtlige egenskaber, der gør at den "lille" cocker netop er den "store" hund indeni. Det som jægeren satte pris på, er også det, som vi forsøger at bibeholde i dag hos cocker spaniels.

Nysgerrigheden, lysten til at bruge næsen og at søge - er med til at gøre cockeren til en sjov kammerat, der altid er parat til at udføre en opgave. - til at finde vores nøgler, når vi har tabt dem, - til at gå med på tur og opleve naturen, - til at bære avisen og morgenbrødet hjem fra bageren søndag morgen.

Energien og livsmodet, lysten til opmærksomt at samarbejde med os, gør cockeren til en fornøjelse at have med til jagt, agility, familieture osv.

Er alle cockere sådan som er beskrevet ovenfor? - Nej desværre ikke:



Efter vores erfaring er der en meget stor del af arvelighed i forbindelse med temperament. Vi plejer at sige, at vi med vores avlsarbejde lægger fundamentet, som hundeejeren skal bygge sit "hus" på - og selv et perfekt bygget hus bliver ikke et godt og holdbart hus, hvis fundamentet revner.
Det er også grunden til, at vi er gået på kompromis med "skønheden" hos nogle af vores cockere, selvom vi stadig nyder at se på - og stræber efter at fremavle - den smukke hund der beskrives i racestandarden.






En historie om en af vores tæve-avlslinier

For lang tid siden opstod interessen for at træne og bruge vores hunde til træning og jagt.
Indtil da havde udstillinger været dyrket med succes, men i udlandet, bl.a. i Holland, mødte vi nogen, som brugte cockeren til jagt.

Vi kørte ned til Holland, parrede en af vores tæver med en han, der havde vist jagtlyst. Da hvalpene var blevet født, begyndte vi at tage dem ud 6-8 uger gamle og træne deres næsearbejde, som vi havde set i Holland, og købte små flasker med ekstrakt af fasan og af agerhøns, - jo, jo det er rigtig nok - Albert har flaskerne endnu. Apporter med skind og fjer blev produceret og hvalpene vænnede sig til at have dem i munden.
- Gode gamle dage - vi hyggede os nogle år med det!

Så en aften ringede det fra Italien, hvor en hollandsk opdrætter, med samme interesser som vi, var på besøg hos en opdrætter, som havde de hunde, der var bare så gode til jagt. Om vi ville have en hvalp derfra?
- Jo tak! og en hanhund til vores venner, de manglede en god jagthund.

Vi måtte så tage turen til Holland og hente de to hvalpe dagen efter. Zola som tævehvalpen hed, var sort/hvid, hanhunden ligeså - 8 uger gamle - de tog turen til Danmark fint.

Zola voksede op - køn var hun ikke, spinkel og spidssnudet, - men jagt det havde hun, og hurtighed, samarbejdsvilje, var sød over for alt og alle. (Hanhunden blev brugt til praktisk jagt, fungerede fantastisk, men køn var han heller ikke).

Tilbage til Zola - vi var længe af den mening at hun var for atypisk i sit udseende til at blive brugt til avl. Efter 4-5 år var der dog flere, der havde spurgt efter en hvalp, der skulle bruges til praktisk jagt og vi valgte derfor at parre hende med en cocker spaniel af field trial type, dvs. hvor jagtegenskaberne er det væsentlige - og hunden ikke nødvendigvis lignede det der sås på udstillinger.

Hvalpene blev født og vi beholdt selv en tæve (Nelle) og resten kom til nogen, der var jægere.

Da hvalpene var 6 uger bar vi dem som sædvanligt ud i haven, hvor der er masser af plads. Aldrig havde vi set noget lignende hos hvalpe i den alder! Fuld fart fremad, alt blev undersøgt, men i samarbejde med os. Det var en dejlig oplevelse - ingen behov for små flasker fasan ekstrakt! Det syn glemmer Albert aldrig.

Vores tævehvalp Nelle blev trænet lidt, dengang troede vi, at det var vigtigt at starte tidligt med jagtrelaterede øvelser og vente med lydigheden til hunden var ca. 1 år. - Det fandt vi ud af ikke var rigtigt - og helt lydig blev hun aldrig. Når hun kom med på jagt så var hun væk ved synet af det første rådyr, 10-15 minutter, kom så tilbage og gik resten af tiden sammen med føreren - havde et fantastisk søg og apporterede alt.

En af Nelles brødre, Scotti, blev brugt på et par tæver og Nelle selv fik et kuld hvalpe med Harris, vores topavlshan fra Skotland. Vi var spændte på at se hvad der ville ske, når vi parrede sådanne to meget forskellige hunde med hinanden! Harris var smuk, sød og rar, med godt nervesystem, men uden den jagtlyst og fart, som Nelle og Scotti havde til overflod.

Vi beholdt den tæve, som vi syntes var kønnest: Dulce, - men hvad med jagtlysten? Jo den må man sige var der!!

Dulce og Kalli
Dulce blev udstillet, og fik endda en 1. præmie på DKK's udstilling i Herning inden hun fik sit første kuld.

I 1996 bestod hun spanielklubbens apporteringsprøve og tog spanielklubbens markprøve, begynderklasse, med 1. præmie og blev prøvens bedste cocker spaniel.

Dulce er nu 7 år gammel og har haft nogle kuld hvalpe, Dels med den skotske avlshan Shadow, dels med den italienske han Kalli, der er af linier med markprøvechampions. Adskillige af disse hvalpe bliver brugt til jagt, og må siges at have jagtanlæg og fart til overflod, godt sind, samarbejdsvilje og er ikke dominante eller aggressive.

Fem ud af elleve hvalpe er allerede udstillingspræmieret, har HD-status A og er øjenlyst uden anmærkninger.

Vi har selv beholdt den sorte Upsie, der netop har haft sit første kuld på 9 hvalpe, parret med Bobby, vores engelske avlshan, og har også beholdt en tævehvalp fra kuldet. Jagtlysten ser ud til at være der fortsat, hvalpene er netop startet hvalpetræning.

Senest har Dulce haft et kuld med Bobby, vi har beholdt tævehvalpen Speedy, som er en hvalp der også tegner godt.

Hvis nogen er interesserede i at se dem med egne øjne, så er I velkomne, men ring først og aftal et tidspunkt med os. Vi er stolte af dem, selv om vi ikke har haft så meget tid til at træne dem, men jagtlyst det har de!




Vi har i torsdags - skærtorsdag 2006 - hentet en tævehvalp hjem, som skal være vores nye stue- og jagthund. Hendes mor er Sally, en engelsk fieldtrial-cockerspaniel og hendes far er Kalli (Alibaba del Re di Danari) som er beskrevet ovenfor.






Vi har i 2003 meldt os ud af Dansk Kennel Klub og Spanielklubben, fordi vi finder deres håndtering af vores dispensationsansøgning om stambogsføring af et kuld hvalpe urimelig.

Vi fortsætter med at opdrætte de kendte

"Count On Me cocker spaniels"

og de hvalpe vi opdrætter, får en

"Albert-Stam-bog"

med oplysninger om navn, fødselsdag, forældre og forfædre/-mødre.

Hvalpene sælges med sundhedsattest og er chipmærket og registreret i Dansk Hunderegister.

Hvalpene bliver ikke registreret i Dansk Kennelklub eller andre tilsvarende organisationer.


Her er "LINK" til vores begrundelse for udmelding samt vores brevveksling med Dansk Kennel Klub. Klik her, så kan de læses i et separat vindue!






Der kommer mere på siden efterhånden - så kig ind igen!
Dette er en del af kennel Count On Me's hjemmeside.
Hvis du er kommet ind på denne side uden om hovedsiden, og gerne vil besøge vores hjemmeside, så klik her: www.count-on-me.dk.

Opdateret d. 25.2.2012